2020-04-07 16.00-17.00 uur
Webinar Zorg op Afstand voor IBD in tijden van crisis’ MijnIBDcoach, Calprtectine point of care en thuisinfusen.

Op 7 april 2020 al er een webinar worden georganiseerd door de stichting. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

2020-03-28
MijnIBDcoach voorzien van integraal Corona beladvies

Duizenden patiënten met IBD (chronische darmontstekingen ‘ziekte van Crohn’ en ‘Colitis Ulcerosa) kunnen sinds een week gebruik maken van een Corona beladvies die ingebouwd is in de succesvolle mijnIBDcoach. De 18 ziekenhuizen die inmiddels gebruik maken van mijnIBDcoach mogen de komende 6 maanden zonder extra kosten deze voor al hun IBD-patiënten inzetten.

Patiënten die onder behandeling zijn bij deze 18 ziekenhuizen kunnen zich nu ook, op uitnodiging van de zorgprofessional, zelf inschrijven op de e-coach. Dat werd tot nu toe door de zorgprofessional gedaan. Tineke Markus, voorzitter van de Stichting mijnIBDcoach: “Hiermee wordt de patiënt nog meer regisseur van zijn of haar eigen ziekteproces en daarnaast geeft dat de medisch professional in deze hectische tijden de gelegenheid zich volledig te richten op de patiënten die de zorg het hardste nodig hebben”.

MijnIBDcoach is een van de meest succesvolle e-health toepassingen in Nederland. Patiënten worden via telemonitoring op afstand begeleid en ondersteund. De patiënten worden daarbij niet alleen gemonitord, ook krijgen ze met ingebouwde kennismodules informatie over de ziekte, mogelijke behandelingen en adviezen voor leefstijlaanpassingen. Een wetenschappelijk onderzoek dat gepubliceerd is in The Lancet heeft aangetoond dat hiermee het aantal polibezoeken met 40% kan worden gereduceerd en het aantal klinische opnames zelfs gehalveerd.

Corona beladvies

Vanwege Corona is mijnIBDcoach die samen met e-health pionier Sananet is ontwikkeld, bovendien uitgebreid met een Corona beladvies. Patiënten met klachten die mogelijk kunnen duiden op Corona, kunnen nu online enkele vragen beantwoorden. Een algoritme achter deze vragen leidt tot zelfzorgadviezen op maat en adviseert de patiënt, indien nodig, contact op te nemen met de medisch professional.

Op de website van Sananet kunt u zien of uw ziekenhuis gebruik maakt van mijnIBDcoach: https://www.sananet.nl/onze-klanten/.

2018-04-09
PGOsupport Impactprijs Patientenperspectief 2018

Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland is een van de genomineerde van de Impacprijs 2018 voor de ontwikkeling van mijnIBDcoach.

Op 9 april vindt de uitreiking plaats in het Spoorwegmuseum.

Pareltjes van patiëntenperspectief in de spotlights

PGOsupport zet projecten en initiatieven in het zonnetje die met inzet van het patiëntenperspectief positieve impact hebben op de kwaliteit van zorg en/of kwaliteit van leven.

Ruim 40 projecten en initiatieven zijn aangemeld. Een deskundige jury heeft uit deze inzendingen 20 projecten genomineerd. Tijdens het congres Impact! Met patiëntenperspectief op 9 april 2018 in het Spoorwegmuseum Utrecht maakt de jury de winnende projecten bekend.

Stem op je favoriet

De organisaties waarvan het project is genomineerd, houden hierover tijdens het congres een posterpresenentatie. Er zijn 3 juryprijzen van elk € 4.000,- en een publieksprijs van € 3.000,-. De congresdeelnemers kiezen hun favoriet voor de publieksprijs. De winnaars worden aan het eind van het congres bekendgemaakt.

2018-03-22 en 23

Digestive Disease Days (voorheen Voorjaarsvergadering)
Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie
Locatie: Conference Center NH Koningshof te Veldhoven

Kom naar de stand van de CCUVN en bekijk wat deelnemers van mijnIBDcoach vinden.

2017-03-23 en 24

Digestive Disease Days (voorheen Voorjaarsvergadering)
Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie
Locatie: Conference Center NH Koningshof te Veldhoven

Meer informatie over gebruik van mijnIBDcoach, kom naar de stand van Sananet of naar de CCUVN.

——————————————————————————————————————————

2017-02-01
Uitnodiging voor de presentatie op ECCO 2017 in Barcelona.

—————————————————————————————————————————————

2017-02-15-18