Artsen en verpleegkundigen

Koppeling HiX met mijnIBDcoach

In het LUMC wordt het mogelijk om mijnIBDcoach te koppelen aan het ziekenhuissysteem HiX. Daarmee is de stichting weer een stukje verder om mijnIBDcoach verder te ontwikkelen en meer toegankelijk te maken voor ziekenhuizen en patiënten.

————————————————————————————————————————————–

MijnIBDcoach een aanvulling in de zorg

MijnIBDcoach is een e-Healthtool die de zorg voor patiënten, maar ook voor artsen en verpleegkundige kan verbeteren. Met een kleine aanpassing in de werkwijze is mijnIBDcoach goed te integreren in de dagelijkse praktijk. Uit de eerste resultaten is af te lezen, dat zowel artsen, verpleegkundigen als patiënten dit aanbevelen. Lees hieronder meer.

Wat is het verschil tussen de stichting en de e-Healthtool mijnIBDcoach

MijnIBDcoach is ook een hulpmiddel bij de behandeling van IBD. Het zorgplan wordt beheert door de behandelaar in samenwerking met de patiënt.  In dat zorgplan houdt u samen bij hoe dit verloopt. Maar ook de afspraken die gemaakt worden over doelen die u samen met de patiënt wilt behalen, worden in het zorgplan vastgelegd.
MijnIBDcoach is ontwikkelt door samenwerking met het MUMC, Ferring, CCUVN en Sananet. Na de pilot is besloten om deze samenwerking om te zetten in een stichting en daarmee te waarborgen dat het systeem door meerdere ziekenhuizen/patiënten gebruikt kan worden. Er meer onderzoek kan worden gedaan en er meer financiële middelen zijn te verwerven zodat mijnIBDcoach verder wordt uitgebreid en onderhouden.

Hoe zijn de ervaringen met mijnIBDcoach?

MijnIBDcoach is gestart in 2014 met een trial, waarbij ruim 900 patiënten zijn geincludeerd. In 2016 is de trial afgerond. In 2016 zijn diverse documenten opgesteld en aangeboden voor publicatie. op de ECCO in Barcelona in het voorjaar van 2017 zal een presentatie worden gegeven. Hierna zal het artikel op de site te lezen zijn.

Het gebruik van mijnIBDcoach, resulteert in:

• Hoge kwaliteit zorg voor alle IBD patiënten, ongeacht fenotype, medicatie, setting of ernst van de ziekte
  • Reorganisatie van zorg door significant minder benodigde polikliniek bezoeken
  • Veilige zorg, met strikte opvolging van ziekte
    activiteit leidend tot significant minder ziekenhuisopnames
  • Zorg afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt (personalized)
  • Patiënten zijn net zo tevreden over de kwaliteit van de zorg als in de oude situatie
  • Automatische registratie van patient reported outcome measures (PROMS) en kwaliteitsindicatoren om kwaliteit van zorg nog verder te verbeteren
    risk-of-having-malnutrition

Welke ziekenhuizen werken met mijnIBDcoach

MijnIBDcoach wordt gebruikt in de volgende ziekenhuizen:
Amsterdam                                Academisch Medisch Centrum-afd. chirurgie
Amersfoort                                 Meander Medisch Centrum

Utrecht                                       Universitair Medisch Centrum
Utrecht                                       Diakonessenziekenhuis
Venlo                                          Viecuri

Hoe kan mijn ziekenhuis deelnemen?

MijnIBDcoach is gemaakt en geschikt voor iedereen die de zorg voor IBD-patiënten wil verbeteren.  Voor meer informatie en een demonstratie neemt u contact op met Sananet BV, de heer J. Ramaekers. J.Ramaekers@sananet.nl of  een mail sturen met uw vraag naar t.markus@crohn-colitis.nl.

Hoe veilig is mijnIBDcoach

MijnIBDcoach wordt aangeboden via SananetOnline, het medisch internetplatform dat door Zelfzorg Ondersteund onafhakelijk is gecertificeerd.
SananetOnline neemt alle passende technische en organisatorisch maartregelen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking w.o.

• Certificering ISO 9001:2008, ISO 27001 en NEN 7510
  • De technische dienstverlening is ondergebracht bij een datacenter welke ISAE 3402-type II is gecertificeerd.

Publicaties

Naast bovengenoemde informatie moet ook de folder kunnen downloaden en de uitgebreide film die specifiek voor HCP’s is gemaakt.